Aurel Tănase: În urma embargoului rusesc, C.E. trebuie notificată

 • Written by
 • 12/08/2014 at 10:00
 • 0
 • tanase fv

  (Agerpres) Producătorii români de legume şi fructe cer Ministerului Agriculturii să notifice Comisia Europeană cu privire la pierderile înregistrate în urma embargoului impus de Federaţia Rusă, a declarat, luni, Aurel Tănase, directorul general al Organizaţiei Interprofesionale Naţionale Prodcom Legume-Fructe din România.

  Potrivit acestuia, producătorii de legume şi fructe se află în imposibilitatea de a mai valorifica producţia anului 2014 din cauza invaziei de legume-fructe destinate iniţial pieţei ruseşti şi care, în urma embargoului impus de Federaţia Rusă ţărilor membre Comunităţii Europene, au luat calea pieţei româneşti blocând astfel comerţul intern şi intracomunitar pentru operatorii români.

  Acesta a precizat că zeci de tiruri sunt întoarse din Federaţia Rusă spre ţările UE, iar o parte vor lua calea pieţei de desfacere din România. Aurel Tănase a mai spus că Ministerul Agriculturii ar trebui să demareze urgent procesul de evaluare a pagubelor pe care le vor înregistra producătorii de legume şi fructe, astfel încât până vineri să fie finalizat acest proces.

  „Noi nu cerem de la minister (MADR n.r.) pentru că suntem convinşi că nu au, există şi alte probleme în România, nu numai ale noastre. Noi cerem ca măsurile compensatorii care se vor aplica pentru ţările Comunităţii Europene, pentru Olanda, pentru Franţa, Grecia şi pentru Italia să fie aplicate şi în România. Noi nu suntem paria”, a spus Barbu Valentin, preşedinte al Asociaţiei de Pomicultură din România.

 

Leave a Reply

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *