Senatul va discuta reducerea TVA la legume, fructe si lapte

 • Written by
 • 03/09/2014 at 15:25
 • 0
 • TAXA FV

  In aceasta toamna urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului prevede reducerea cotei de TVA la 9 % pentru laptele de consum, legumele si fructele proaspete, informeaza Wall Street.

  Proiectul de modificare a Codului Fiscal a fost initiat de un grup de parlamentari apartinand PSD, UNPR, PPDD, PC, si PNL, printre care Octavian Bumbu, Marian Avram, Laurentiu Chirvasuta, Bogdan Ciuca, Petre Daea, Mircea-Titus Dobre, Gheorghe Emacu, Damian Florea, Marian Ghiveciu, Liviu Harbuz, Titi Holban, Florin Iordache, Manuela Mitrea, Adrian Mocanu, Cosmin Necula, Eugen Nicolicea, Iuliu Nosa si Radu Mihai Popa.

  Acestia mentioneaza ca, potrivit potrivit INS, aproape 50 la suta din totalul cheltuielilor unei gospodarii din Romania sunt facute pentru mancare, in anul 2012 consumul mediu anual pe cap de locuitor fiind de 66,9 kg de fructe proaspete, 142,5 kg de legume proaspete si 226,9 litri de lapte si produse din lapte. Ei arata ca schimbarile preconizate vor determina ascensiuni calitative in ceea ce priveste consumul respectivelor alimente, iar romanii vor avea posibilitatea sa redirectioneze veniturile spre alte domenii in care se constata carente, respective sanatatea, educatia, turismul.

  Semnatarii proiectului mai sustin ca, pe langa avantajele pe care le-ar produce aceasta scadere de TVA in randul consumatorilor, al producatorilor si al agricultorilor, in acest fel se vor recupera pierderile de buget cauzate de evaziunea fiscala. (N.R. Sa speram ca actiunea nu se inscrie in sirul promisiunilor electorale nerealizabile.) (Mai multe, pe www.wall-street.ro)

 

Leave a Reply

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *