Italia vrea tot mai multe fructe de padure din Romania

 • Written by
 • 11/08/2014 at 12:03
 • 0
 • afine fv

  Eforturile culegătorilor și ale cultivatorilor de afine sunt răsplătite de interesul mare al clienților de peste hotare, în special al nemților, francezilor sau al italienilor.

  Cererea crescută i-a determinat pe membrii câtorva familii să se mute, în această perioadă, în localitățile din Munții Gurghiului, unde merg la cules de afine. După ce culeg afinele, oamenii le duc la direcțiile silvice, care le vând apoi la export, informează incont.ro.

  Anul trecut, afinele erau preluat la un preț de 4 lei pe kilogram. Anul acesta, prețul este de 5 lei. Numai din Bistrița, 40 de tone de afine urmează să plece, în septembrie, în Germania.

  La fel de căutate sunt însă și afinele crescute în culturi. Printre cei care se ocupă cu această cultură se numără și un funcționar public în Oradea, care deține o plantație bio de 4.000 de afini, în care a investit 25.000 de euro. În cel mult doi ani de acum înainte, urmează să-și recupereze investiția, estimând ca de anul viitor să scoată cel puțin două tone de afine. Italienii sunt cei care urmează să-i cumpere întreaga recoltă, urmând să primească 8.000 de euro pe tonă, potrivit incont.ro.

 

Leave a Reply

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *